Híreink

Sajtóközlemény – Napelemrendszer fejlesztése az OLP-Tech Kft-nél –

Napelemrendszer fejlesztése az OLP-Tech Kft-nél

2022/09/30

 

Az OLP-TECH Gyártó, Szerelő és Szolgáltató Kft. aMegújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása (a felhívás kódszáma: GINOP-4.1.4-19)” projekt keretében egy 212,8 kW-os napelemes kiserőmű telepítését valósította meg a miskolci telephelyén. A Széchenyi2020 program keretében 33,82 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra. A beruházás eredményeképpen a hálózati csatlakozás és a napelemes rendszer beüzemelése megtörtént.

 

A „Napelemes energiaellátás fejlesztése az OLP-TECH Kft-nél” című projekt 2021. július elején kezdődött és 2022. szeptember 30-án fejeződött be. A beruházás keretében került sor a napelemes rendszer beépítésére, amely magába foglalta a napelemes modulok, a tartószerkezet és az inverterek beszerzését és azok beszerelését illetve a kivitelezési szolgáltatás keretében többek között elvégzésre került a beüzemelés, a hálózati csatlakozás, és elkészült a kiviteli és csatlakozási tervdokumentáció.

A beruházás 33,82 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg Miskolcon. A fejlesztés eredményeként az OLP-TECH Kft. üzemében az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest jelentősen csökken. Az energetikai számítások által kiadott számadatok alapján az üzem kevesebb primer energiát használ fel működése során.

További információ kérhető:

Baranzó Tamás
Project manager
Telefon: +36 70 225 1601
E-mail: tbaranzo@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.